Tule mukaan elvytystyöhön!


Karjalaisessa kansanrunoudessa Väinämöine lähti hakemaan jo tuonilmaisiin siirtyneeltä tietäjä Vibuiselta kolmea puuttuvaa sanaa, joita hän tarvitsi veneen veistossa. Vibuisen tarinan oivallinen opetus on se, että viisaus ja osaaminen olisi aina siirrettävä sukupolvelta toiselle. Jos nuo kolme sanaa puuttuvat, uusien sukupolvien elämä on köyhää ja oma kulttuuri kuihtuu vähitellen pois.

Nykypäivänä ajatus kolmesta puuttuvasta sanasta tarkoittaa etenkin karjalan kielen taitoa. Vain kielen osaaminen ja sen käyttäminen avaavat portin rikkaaseen karjalaiseen perinteeseen, sen pohjalta syntyneeseen uuteen taiteeseen ja kulttuuriin sekä tulevaisuuden karjalaiseen sivistykseen.

Ota siis oma karjalan kieli jokapäiväiseen käyttöön! Jos et vielä osaa karjalaa, ala opiskella sitä!  Opetusta on saatavilla ympäri maata.

Karjalan Kielen Seura on käynnistänyt eduskunnan myöntämän määrärahan turvin karjalan kielen ja kulttuurin elvytysohjelman. Vuoden 2018 hankkeessa on runsaasti toimintaa eri paikkakunnilla.  Jokainen karjalainen ja myös karjalaisen kulttuurin ystävä voi omalla tavallaan auttaa tässä ponnistuksessa.

Tule mukaan elvytystyöhön! Jokaiselle löytyy tehtävää. Tätä työtä ei kukaan muu tee puolestamme, vaan meidän karjalaisten on hoidettava se ihan itse!